2015, seitsemästoista vuosi

1.10.2015

Lopetimme vuoden keikkailun komeasti täkäläisen herrasmiehen 50-vuotisjuhliin Aulangolla. Hieno juhla ja hienot puitteet. Onko komeampaa näkyä, kuin ilotulitus Vanajaveden yllä?

Esiinnyimme 10.10. jo kolmatta keraa Kuusjoen Oktoberfesteilla  Jani Hurmeen ja bändinsä ohella. Meno oli taattua Oktoberfestia ja saimme kiitosta energisestä esiintymisestä. Trumpetisti Markku Laakso soitti ensi keikkansa kanssamme. Tervetuloa bändiin!

ABGB:llä oli keikkaputki päällä, kun ensin perjantaina 25.9. soitettiin tuhatpäiselle yleisölle Rautian Oktoberfesteissä ja heti perään lauantaina 26.9. Forssan Oktoberfesteissä saman kokoiselle väkimäärälle. Forssan Levyn vanhat hallit Sortohaassa osoittautuivat oivaksi bilepaikaksi ja yleisö oli todella hyvin mukana kumpanakin iltana. Lauantaina esiintyi myös Jean S., joten brassimusiikkia ja meininkiä kyllä oli kunnolla tarjolla siansiivun ja oluen lisäksi. Samalla juhlittiin LHJ:n 20-vuotista taivalta.  Joukkoomme ili liittynyt uutena jäsenenä alttofonisti Jaakko Leskinen, joka esiintyi molemmilla keikoilla. Tervetuloa Jaakko mukaan!

Tätä ennen esiinnyttiin loistavien ja viehättävien viiden Ringette-naisen yhteisillä 40-vuotissynttäreillä Hykkilä-Lunkaan Nuorisoseuran talolla. Juhlaväki veti täysillä ensi sekunneista lähtien loppuun asti kaikki ABGB:n kolme erää eli yhteensä kolme tuntia tehokasta peliaikaa.

ABGB hengähti hetken kesällä ja tauon jälken aloitettiin Jokioisilla Juusto- ja viinijuhlilla 29.8. kartanon puiston upeissa maisemissa. Tarjolla oli kolmen bändin musisoinnin lisäksi paikallisia juustoja ja muuta lähiruokaa sekä luonnollisesti viinejä. Juhlijoita oli illan aikana huimat tuhat henkeä! ABGB esiintyi koko laajassa vahvuudessaan ja yleisön joukosta bongattiin aiemmin bändin vankkaan lauluryhmään kuulunut opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen vetäisemään Gloria Gaynorin I Will Survive. Ja upeastihan Sanni selvisi, tietenkin. Kiitokset järjestäjille ja yleisölle mahtavsta meiningistä! Ensi vuonna uusiksi.

Bändi oli iskussa kaveribileissä Blues Brothers hengessä 23.5. Tetsillä (Forssan teatteritalo). 250 henkeä jammasi ja nautti illasta kanssamme täysin rinnoin. Forssan naisvoimistelijoiden Lumitähdet-ryhmä ja bändissä aiemmin soittaneet ystävämme olivat täydentämässä musiikki-iltaamme. Aika lailla olivat lauteet täydet parhaimmillaan, eli pitkälti yli 20 henkeä lavalla puhkumassa. Tätä maallista menoa tasapainottivat läheisen kirkonmäen nunnaluostarin neidot toisen setin aikana ja seuraavana aamuna oli Forssan seurakunta järjestänyt aamuhartauden Tetsin eteen torille illan syntejä katuville. Hienoa, että saimme kokea tämän kanssanne!

21.5. ABGB oli Ruisrockin päälavan vieressä Kuntatekniikan yhdistyksen juhlissa treenaamassa tuleviin koitoksiin. Valmiita ollaan! Paikallinen lahjakkuus sieltä suunnalta, Pyry Hanhikoski sai samalla tulikasteensa. Tulkaapa kuuntelemaan vaikkapa Sunnyn alkupasuunaa!

Kevään ensimmäinen keikka tuli soiteltua 24.4. ravintola Vanhassa Värjärissä Forssassa, jossa paikkakunnan aikuiskoulutuslaitos Faktia vietti tilinpäätösjuhliaan. Tilaisuuden tunnelma oli aivan erinomainen ja myös bändi nautti kovasti keikasta ja sen hienosta tunnelmasta, kuten ilmiselvästi myös aktiivisesti tanssinut yleisö. Tällä kevään ensimmäisellä keikalla mukana oli 13 ABGB:laista, joista peräti neljä ensikertalaista bändissä (toki muuten osaavia ja kokeneita soittajia ja laulajia). Äänentoiston kannalta haasteellisesta tilasta huolimatta, keikka sujui todella hyvin ja hienosti. Bändin perustajajäsen Immokin ehti lentokentältä työmatkaltaan suoraan stagelle juuri ja juuri ensimmäisen setin alkuun. Kitaristiosastolla bändin toista kitaristia Jaria tuurasi tällä kertaa hienosti hänen poikansa Kalle, joka soittamisen ohella hoiteli myös ansiokkaasti äänentoiston. Muita bändin ensikertalaisia keikalla olivat Jussi Knuuttila (trum.), Lauri Salama (sax.) ja Henrika Ojala (laulu).

Viime vuosi ja syksy olivat hienoja monine keikkoineen ja ensimmäisen ulkomaankeikan kera, mutta nyt siis uusi vuosi ja uudet kujeet. Vuoden vaihteen jälkeen bändiin ovat liittyneet uusina jäseninä Turusta trumpetisti Jussi Knuuttila (tutustui bändiin syksyn 2014 Logomo keikalla yleisön puolella) sekä Forssasta saksofonisti Lauri Salama ja trumpetisti Simo Rantanen.  Lisäksi Forssasta lähtöisin oleva Natalia Karandasova (nykyisin Tampereella) on tullut mukaan lauluryhmään. Samaten jatkossa vakituisena jäsenenä perkussio- ja rumpaliosastolle liittyi mukaan aiemmin tuuraajana silloin tällöin bändissä jo esiintynyt Kekku Koski. Lämpimästi tervetuloa kaikille uusille jäsenille mukaan! Myös uusia biisejä on ajettu muutama sisään swing & soul osastoille, joihin trumpetistimme Hannes on taikonut taasen oivalliset sovitukset. Mutta näistä lisää tulevilla keikoilla.