2004, Sampsa Jaakkola rumpuihin, Kimmo Aallon tilalle…kolmannet elobileet…

31.12.2004

Vuonna 2004 bändin elämä jatkui leppoisissa merkeissä, sopivasti treenaillen ja keikkaillen. Keikkailuja kevään ja kesän kuluessa mm. synttäreillä, firmojen bileissä, Hotelli Pumpulienkelissä jne. Bändi esiintyi myös Forsaan perustetun uuden yrityksen CRT-Finland Oy:n avajaisjuhlissa maaliskuussa 2004, joissa viimeistä kertaa nähtiin rummuissa veli Kimmo A, joka tämän keikan jälkeen halusi omasta pyynnöstään siirtyä jatkossa bändin faniosastolle. Tämän seurauksena bändiin etsittiin uusi rumpali, jolloin rumpaliksi löytyi Ypäjän lahja musiikkimaailmalle, Sampsa Jaakkola. Sampsan kera treenailu jatkui ja ensimmäistä keikkaa yhsdessä Sampsan kanssa vedettiin 3.6.2004, jolloin bändi esiintyi Ravintola Isossa-Piipussa Tammelassa (noin 80 kuulijaa, joista yli 70 % naispuoleisia, tilaisuus ”ohjaavat opet”, ja menestys oli taattu). Näin bändi oli kokenut jälleen yhden muodonmuutoksen lisää. Tässä muodossa bändi vietti myös kolmannet elobileensä, jo perinteisesti Riihivalkaman old R&B housessa. Tällä kertaa teemana oli ”Back to 50’s”. Faniyleisö oli kaivanut kiitettävästi esiin spittarikengät, nahkarotsit, nylonpaidat, kellohameet jne. Musiikki-valikoimaksi keikalle oli valikoitu myös pääosin teemaa mukaillen Elvistä, Eddie Cochran, Gene Vincent, Chuck Berry etc.. Tunnelma juhlissa oli jälleen erinomainen ja jäi hienojen kuvien kera muistojen arkistoon (ks. kuva-arkisto). Tällä kertaa keikalla, kuulijoiden joukossa oli myös mukana Seppo Kaikkonen (avec), kitaristi Jari Kauniston kutsumana…

Vuoden 2004 loppupuolella bändi päätti laajentaa soundi- & biisimaailmaansa ja hakea lisää syvyyttä valikoimaansa ja biiseihinsä. Tämän johdosta bändiin kysyttiin mukaan kosketinsoittajaksi Seppo Kaikkosta Tampereelta, joka oli tuttu kitaristi Jari Kaunistolle työmaailman kautta.
Näin bändiin liittyi erinomaisesti sen henkeen sopiva koske-tinsoittaja. Syyskussa 2004 Immo Sundholm ja koripalloseura Fokopo lanseerasivat Forssaan lähtemättömästi uuden viihdetapahtuman, Forssa Oktoberfestin. Ensimmäisenä vuonna Oktoberfestien pääesiintyjiksi sovittiin Frederik sekä Freud Marx Engels & Jung, joiden lämppärinä ja ensimmäistä kertaa isolla stagella esiintyi Alan Burgess Garage Band. Oktoberfest vietettiin Forssan vanhalla pumpulimakasiinilla kaupungin keskustassa 25.9.2004 ja paikan päällä oli noin 600-700 kuulijaa. Tämä keikka vedettiin vielä ilman Seppoa, mutta seuraavilla keikoilla, myös Seppo oli jo mukana koskettimineen. Mieleen jäi erityisesti myös keikka syyskuussa 2004 Helsingin Messukeskuksessa (ympäristöalan messujen yhteydessä). Tämän jälkeen loppuvuoden mieleenpainuvin keikka oli Forssan seudun OP:n pikkujoulu 10.12.2004, jossa oli mahtava yleisö ja tunnelma katossa…Ja näin saatiin jälleen yksi vuosi kirjattua bändin historiaan.